Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!

<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Zwangerschapskleding


Al eeuwenlang worden vrouwen zwanger en brengen ze de volgende generatie op de wereld. Negen maanden lang ontwikkeld zich een klein wonder in de buik en veel aanpassingen worden in die tijd ook gemaakt. Vaak moet er een kinderkamer tot stand worden gebracht en allerlei spullen moeten worden gekocht om iedereen voor te bereiden op de komst van de baby. Dikwijls wordt het hele huis nog langsgelopen om er voor te zorgen dat alles écht baby-proof is en dan is het wachten geblazen!

Maar niet alleen de omgeving waarin de baby ter wereld komt verandert, het lichaam van de vrouw zelf ondergaat misschien wel de grootste metamorfose. De baarmoeder rekt uit om plaatst te maken voor de groeiende kleine wat er voor zorgt dat de buik gedurende de maanden steeds groter wordt. Tegenwoordig zijn veel vrouwen trots op hun groeiende buik, maar dit is niet altijd zo geweest.

Vroeger was zwangerschap niet iets waar vrij over gepraat werd en als het even kon werd het zelfs verborgen. Men kon het zogezegde beestje toen niet eens bij zijn naam noemen en er werd altijd naar een zwangere vrouw verwezen met de woorden 'in een zekere positie'. Daar komt ook het hedendaagse woord 'positiekleding' vandaan, iets waar we ons gelukkig tegenwoordig niet meer voor schamen.

Nederland is ver gekomen sinds deze instelling en zwangerschapskleding wordt steeds moderner en creatiever. Waar vrouwen vroeger nog extra wijde kleding droegen om hun buik te verhullen, kunnen vrouwen tegenwoordig kiezen uit een heus scala aan zwangerschapskledij. Er zijn verschillende broeken te vinden, zowel in spijkerstof als een andere, waar een extra band aan bevestigd is zodat de buik meer ruimte heeft. Deze band is ook te vinden aan verschillende rokjes, zodat een moeder in wording aardig wat kan variëren in haar garderobe. Vele vrouwen kiezen er ook voor om een comfortabele legging uit te kiezen en daar verschillende jurkjes en tunieken bij te dragen. Voor iedere gelegenheid is er wel een geschikte positie-'outfit' te vinden en er zijn ook accessoires op de markt gebracht om de buik nog extra op te laten vallen. Zo zijn er hippe buikbanden met leuke plaatjes en teksten die de aandacht naar je buik trekken en ook zijn er kettingen die precies op de buik vallen. Geregeld zit er een belletje in de hanger zodat iedereen kan horen wanneer de kleine aan het schoppen is.

Er wordt niet voor niets gezegd dat vrouwen stralen tijdens hun zwangerschap en iedere vrouw mag met trots haar buik aan de wereld laten zien!13 Juni 2012 Permanente link Google Feed MSN Reporter
Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog